Mistä hankkia parhaimmat laitteet videopelien pelaamiselle?

charnsitr / Shutterstock.com

charnsitr / Shutterstock.com

Oli pelien ystävä sitten aloittamassa pelien parissa tietokoneella, konsolilla tai jollain muulla laitteella, tulee itse pelikone, peli ja tarvittavat lisälaitteet hankkia jostain ennen kuin riemu voi alkaa. Nykyaikana kuluttajalla on edessään melkoinen hintojen viidakko ja tarjontaa löytyy niin kivijalkamyymälöistä kuin netistäkin.On tärkeää pitää pää kylmänä ja tehdä edes pintapuolinen vertailu ennen ostopäätöstä, jotta tietää mitä on ostamassa ja kenties mihin markkinahintaan.

Tärkeimmät ominaisuudet

Tärkeää on aloittaa itse pelistä, jota haluaa pelata. Millaisen pelialustan kyseinen peli tarvitsee ja millaiset lisävarusteet tulee mahdollisesti hankkia. Tarvitaanko kuulokkeita ja mikrofonia? Olisiko tarpeen omistaa VR-lasit? Pitääkö olla erillinen ohjain juuri tätä peliä ajatellen? Entä mitä tarvitaan äänentoistoon? Ja tietenkin jos pelaajalla on jo kotonaan tietokone tai olemassa oleva konsoli, voiko tätä käyttää päivittämällä vai tuleeko ostaa kokonaan uusi?Apua päätöksiin saa erilaisilta keskustelufoorumeilta, ystäviltä ja uutisista mutta kannattaa muistaa, että kysymykselle löytyy varmasti yhtä monta vastausta kuin on vastaajiakin. Toinen tykkää pelata samaa peliä tietokoneella ja toinen ei vaihtaisi konsoliaan mistään hinnasta. Loppupeleissä viimeinen päätös on siis kunkin yksilön tehtävä itsenäisesti.

Hintavertailu kannattaa

Sen lisäksi, että verkosta löytyy ostopaikkoja eritasoisille laitteille uusista käytettyihin, on netti erinomainen paikka hintavertailulle. Ja mikä parasta, hintojen ja alennusten vertailuun on rakennettu ihan omat sivustonsa, jotka vertailevat eri verkkokauppojen hinnat kuluttajalle automaattisesti.Salerunner on hyvä esimerkki vertailusivustosta, joka tarjoaa kuluttajalle eri verkkokauppojen tarjonnan palvelussaan ja mahdollistaa hintojen vertailun vaivattomasti. Kun uusien laitteiden hintavertailusivustoille on tutustuttu ja päätetty mistä laite ostetaan, on hyvä tarkistaa toimitus- ja palautusehdot. Käytettyä laitetta ja lisäosia ostaessa tulee muistaa, että takuuta toimivuudelle tai kestolle ei juuri ole, vaikka hinta olisikin uutta edullisempi.Viimeisenä kannattaa vielä miettiä, tarvitseeko pelaaja apua mahdolliseen laitteiden asennukseen tai ostaessa kaupasta paikan päältä, kotiinkuljetusta. Kun nämä on päätetty, ei ole enää muuta kuin käynnistä koneet ja aloita pelaaminen! Ja jos pelissä tulee seinä vastaan, löytyy jälleen erilaisilta keskustelupalstoilta vinkkejä ja tukea kuinka pelissä pääsee etenemään seuraavalle tasolle.

Mathias Block