Arvat netissä

IHUAN / Shutterstock.com

IHUAN / Shutterstock.com

Olemme pohtineet mikä nettiarvoissa kiehtoo. Eikö koko idea ole raaputtaa sormenpäät punaisena ja rystyset valkoisena? Idea on toki sama, mutta verkossa on huomattavasti enemmän tarjonta, eikä arpaa tarvitse lähteä hakemaan keskellä lumimyrskyä tai vesisadetta. Millaisia arpoja netistä sitten löytyy? Katsotaan.Arvat tulivat Suomeen jo 1950-luvulla ja vuonna 1976 arpojen myynti siirtyi Veikkaukselle, joka käyttää osan arvoista saaduista tuloista yhteiseen hyvään. Kyseessä voi olla kulttuuritarjonnan monipuolistaminen tai liikuntaharrastuksen tukeminen. Hyväntekeväisyys ei ole siis vain perinteisen Luontoarvan juttu, joista tietty prosentti menee aina hyväntekeväisyyteen. Suomen WWF on mukana taas Norppa-arpajaisissa vuonna 2016, joihin voi ottaa osaa myös nettiarvoilla.

Raaputa voittoja ympäri maailmaa

Suomi-arvat eivät suinkaan ole ainoita voitonlähteitä. Nettikasinovertailusta löytyy lukuisia jännittäviä arpoja, kuten 3 Wow- arpa, jonka valtava voittopotti yltää 1 000 000 euroon. Onnellinen voittaja voi ottaa tililleen 5 555 eurona kuukaudessa viidentoista vuoden ajan tai 250 000 kertapottina. Arvan hinnaksi saa valita 2 eurosta 20 euroon.Sen jälkeen, kun pelaaja on valinnut arvan hinnan, saa hän tietysti valita haluamansa arvan, aivan kun kaupan kassalla. Sitten napin painalluksella koko arpa paljastuu tai vaihtoehtoisesti pelaaja voi elektronisesti raaputtaa yhden kohdan kerrallaan, aivan kuin raaputtaisi sitä fyysisesti pikkukolikolla.Toinen hauska, kiinnostava ja ajankohtainen arpa on Euroball, jossa komeilee kolme rivillistä jalkapalloja. Voit valita yhdestä kolmeen, kuinka monta riviä haluat pelata. Rivin hinta vaihtelee 25 sentistä 20 euroon. Ideana on saada raaputettua kolme samanlaista lippua ja sen jälkeen raaputtaa palkintosumma esiin. Voit paljastaa kaikki kolme riviä valitsemalla ruudun “raaputa kaikki”.Hauska, varsin erilaisen grafiikan omaava arpa on myös Forces of Terra. Siinä on vanha linnamainen tausta, jossa lintu lentää taustalla. Säännöt ovat helpot:

  • Ensin valitaan panos 50 sentistä 20 euroon.
  • Sen jälkeen raaputetaan viittä maton päällä olevaa symbolia, joista pompahtaa lohikäärmeen päitä tai mystisiä mies- tai naishahmoja.

Ideana on saada mahdollisimman monta samaa hahmoa. Kolmesta voitat palkinnon, joka paljastuu ruudun oikealta puolelta. Neljästä samasta hahmosta saat kyseisen palkinnon kaksinkertaisena. Viidestä hahmosta saat palkinnon kymmenkertaisena.

Mathias Block